Инж. Росица Итова поема управлението на ВиК ЕООД - София. Решението

...
Инж. Росица Итова поема управлението на ВиК ЕООД - София. Решението
Коментари Харесай

Рокади във ВиК ЕООД - София и Пловдив

Инж. Росица Итова поема ръководството на  " ВиК " ЕООД - София. Решението за рокадата в управлението на ВиК оператора, който дава услуги на територията на София област, е на Управителния съвет на " Български ВиК холдинг " ЕАД.

Това оповестиха от пресцентъра.

От там изясняват промяната с на натрупването на загуба от 25 млн. лева при предходното управление.  " ВиК " ЕООД - София е едно от най-задлъжнелите сдружения от структурата на " Български ВиК холдинг " ЕАД. В интервала, в който досегашният шеф на " ВиК " ЕООД - София инж. Иван Иванов ръководи сдружението отрицателният финансов резултат се задълбочава фрапантно , твърди холдингът.

Към 30.09.2023 година " ВиК " ЕООД - София регистрира непокрита загуба с над 35% повече спрямо непокритата загуба от 18,1 млн.лв. към 30.09.2022 година За първото 9-месечие на актуалната година настоящата загуба е в размер на 2,2 млн. лева

Итова е ВиК инженер с дълготраен стаж във " ВиК " ЕООД - София и един от одобрените с експертизата си експерти в бранша. Тя работи във ВиК оператора от 2000 година до февруари 2023 година, като последните 4 година е била основен инженер на сдружението. Инж. Итова подаде документите си за регистриране в Търговския указател. Тя е строителен инженер по водоснабдяване и канализация от ВИАС със следдипломна подготовка по стопанска система и мениджмънт на ВиК бранша от УНСС. Ръководството на ВиК Холдинга ще разчита на нея за действен проект за финансово излекуване на оператора, се отбелязва в прессъобщението.
 От ВиК стачкуват в София поради уволнението на шефа Иван Иванов
От ВиК стачкуват в София поради уволнението на шефа Иван Иванов

Протестът стартира на следващия ден в 8 часа пред постройката на Български ВиК холдинг

Влошено финансово положение и на " ВиК " ЕООД - Пловдив е причина УС на " Български ВиК холдинг " ЕАД да смени шефа на оператора и там. Дългогодишният основен инженер на оператора - инж. Антон Гълъбов поема ръководството на сдружението. Основание за промяната на управлението е незадоволителното финансово ръководство в последните две години., довело до непокритата загуба на сдружението към 30.09.2023 година в размер на над 16 млн.лв.

Припомняме, че чиновници и членове на управителния състав на ВиК София област стачкуваха в понеделник пред постройката на Български ВиК холдинг.   Причината за демострацията е недоволството на хората от сдружението заради уволнението на шефа Иванов, оповестява Българска телеграфна агенция.
 Снимка 642783
Източник:

Смяната се прави, до момента в който съм в отпуска без никакъв диалог и без никакви претекстове, сподели Иванов пред публицисти. Нашата специалност на ВиК инженерите е доста сложна и е на изгубване. Ако чиновниците изоставен, не знам по какъв начин ще работи сдружението. Имам сведения, че ВиК сдруженията в страната са разграничени сред ръководещите партии и се приказва, че управлението само че холдинга не взема единствено решения, а те им се спускат " от горната страна " и те единствено " натискат спусъка ".

Ние не сме животни и не сме на стрелбище и по тази причина през днешния ден желаеме оставката на това управление, тъй като очевидно няма достолепие, с цел да постанова свое мнение и да ръководи бранша. Чувам, че се готвят уволнения на сътрудниците от ВиК сдруженията в Пловдив и Монтана, сподели още той.
 Надзорният съвет на ВиК холдинга с нов състав
Надзорният съвет на ВиК холдинга с нов състав

Инж. Ганчо Димитров е новият му председател
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР